Hoppa till sidans innehåll

SUGAR CUP


Sugar Cup 2019 Stockholm

 

Namnlös

 

SUGAR CUP är en träningsserie för ponnyer i terrängridning med stilbedömning under försommaren med hinderhöjder upp till 60 cm. Syftet att under trevliga och säkra former erbjuda barn på ponnyer tränings- och utbildningsmöjligheter  samt att få rida en enkel terrängbana som även de små ponnyerna kan klara av.

SUGAR CUP grundades av Pernilla och Ted Velander och rids sedan starten 2009 i Skåne. År 2012 kom även Halland och Danmark med som ligor i SUGAR CUP, 2013 drog cupen igång i Östergötland. 2015 i Stockholm!

Upplägg: Terrängbanor byggs upp med olika typhinder och andra hinder på max 60cm höjd vid tre tillfällen under försommaren. Efter tre omgångar i ”hemma” regionen så är det regionsfinal. Där får alla som deltagit vid minst två tillfällen starta. I år går regions finalen på Nynäshamns Ridklubb i slutet av Juni. De främsta i regionsfinalerna går sedan till till finalen som går av stapeln på Flyinge under v. 30. Om ryttaren genomfört P80 under 2017 eller tidigare får du rida utom tävlan i regionsfinalen men inte ta en plats i Finalen. Du får starta på olika ponnyer i de olika omgångarna.

Så här går det till: Träning anordnas dagarna innan banridningen eller samma dag av auktoriserade fälttävlanstränare och är obligatorisk för de ryttare som inte innehar fälttävlansmärket. Träningen sker i grupp och alla hinder som senare kommer att ingå i banridningen får hoppas. Vid banridningstillfället är det stilbedömning enligt SvRf protokoll. Ingen rangordning av ekipagen innan regionsfinalerna.

Datum i Stockholm:  kommer inom kort
 Omg 1: Nynäshamns Ridklubb 30/5 - 19 träning fm  uppridning em
 Omg 2: Runsten ? datum kommer
 Omg 3: Nynäshamn 9/6 - 19 träning fm uppridning em  
Omg 4 + 5: Roslagen /Stora Wäsby mer info kommer 

Finns även omgångar i Åkerbo, Warby gård,                                                                                                                                       

Regionsfinal prel. Nynäshamns Ridklubb i slutet av Juni
Kostnad 300 kr per tillfälle.

Anmälan via Tdb under arrangemang. Frågor via mail This is a mailto link

Nynäshamns Ridklubb välkomnar alla Sugar Cup ekipage!

Uppdaterad: 29 JAN 2019 15:53 Skribent: Emma Lundin

 

 

Postadress:
Nynäshamns RK - Ridsport
Stallvägen 5
14945 Nynäshamn

Kontakt:
Tel: 0852016426
E-post: This is a mailto link

Se all info